Pričetek raziskave SOBOTA-HF

Home / Novice / Pričetek raziskave SOBOTA-HF

V Splošni bolnišnici Murska Sobota se je z novinarsko konferenco uradno začelo izvajanje raziskave SOBOTA-HF. Vodja raziskave prof. dr. Mitja Lainščak in doc. dr. Jerneja Farkaš-Lainščak sta predstavila namen, cilje in potek raziskave. Po predstavitvi sta presejalni pregled v okviru raziskave prva opravila župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek in direktor murskosoboške bolnišnice, Bojan Korošec in s svojim zgledom pozvala ostale prebivalce mesta Murska Sobota, ki bodo vabljeni na presejalni pregled, da se raziskave udeležijo.

Na dogodki so bili poleg župana Mestne občine Murska Sobota tudi predstavniki vodstva murskosoboške bolnišnice, vodstvo raziskave SOBOTA-HF, vodstveno osebje in zdravniki Internega oddelka in Oddelka za laboratorijsko diagnostiko Splošne bolnišnice Murska Sobota, predsednik PAZU-ja, dr. Mitja Slavinec, predstavniki območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota ter druga strokovna javnost.

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani Splošne bolnišnice Murska Sobota ter spletnih portalih sobotainfo.com in pomurec.com.